Theta herfstregatta

Geplaatst op 29-09-2024  -  Categorie: Wedstrijden  -  Auteur: Marrit Eulen

Zaterdagochtend was het dan zover, de Theta herfstregatta 🍁 Voor beide dubbels de eerste wedstrijd! Ymke en Merle hebben natuurlijk veel samen geroeid maar helaas nog geen wedstrijd gestart. Het nieuwe duo Mirthe en Marrit hadden nog iets minder trainingen samen in de benen, maar gingen er toch voor. De boten waren geregeld bij Beatrix dus nadat de rugnummers opgehaald waren kon er snel een kopje koffie gedronken worden en hup het water op.

Tijdens het oproeien kwam er helaas een regenbui over maar dat mocht de pret niet drukken. Mirthe en Marrit mochten als eerst van start en met een steady tempo en goed raceplan gingen ze vlot van start. Maar al snel kwamen powerhouses Ymke en Merle er rap overheen. De volgende ploeg hadden ze ook al in het vizier maar helaas lag orca nog net voor bij de brug en moesten ze inhouden. Na de brug knalde ze er direct overheen en snel haalde ook Mirthe en Marrit de orca dames in. Bij de eindsprint werd het nog spannend of ze ze voor konden blijven maar dat lukte nog net! Daarna stond de 250m op de planning. Mirthe en Marrit begonnen gestaag, door de wind mee was de druk een beetje zoeken maar het was een steady stukje, er had wellicht nog meer in de tank gezeten.
Ymke en Merle stoven op de start af met een moordend tempo 40. Dat hielden ze goed vol en ze zette een top tijd neer!
thetaEenmaal terug op Beatrix werden al snel de uitslagen gecheckt en Ymke en Merle hebben gewonnen!! Mirthe en Marrit waren vijfde en zijn zeer tevreden met deze uitslag. Dus snel douchen en hop naar Theta voor de ‘taart’, helaas net te laat maar voor de echte uitreiking maar toch een prachtige en welverdiende taart rijker. De dag werd afgesloten bij een koffiezaakje met een heerlijke lunch en toen zat de eerste succesvolle najaarsrace er weer op!  Namens het team, Marrit