Prominentenroeien 2024 - het hele verslag

Geplaatst op 30-09-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Joost van den Akker en Sandra Adriaans

Het kon bijna niet mooier. In het schitterende ochtendgloren van zondag 22 september, met een rimpelloze Maas en een opkomend zonnetje begon de 32e editie van het traditionele Prominentenroeien. Dankzij  de intensieve voorbereidingen van het organisatiecomité verwachtten we dit jaar 13 C4-teams en 2 sloeproeiteams op onze mooie Maas die de strijd aan zouden gaan om te strijden om de schitterende bokalen. Een speciaal woord van dank aan onze leden die het defecte buitenvlot op  zaterdag nog hebben gerepareerd zodat we ons oorspronkelijke tijdschema konden volgen.

Vanaf de coachmeeting om 9 uur verliep de dag verliep als een “tierelier”. De wedstrijdleiding startte alle boten netjes op tijd en nauwlettend werden bij de bel de finishtijden genoteerd. De catering en de bar waren dit keer zelf intern door de bar-, clubhuis/keukencommissie tot in de puntjes verzorgd. Ook hier is een extra bedankje op zijn plaats. De goede bediening van de inwendige mens in combinatie met het prachtige weer gaf de roeiers en vele toeschouwers extra energie. Onder het genot van een drankje wachtten de teams vol spanning af wie nog een keer lekker voluit mochten gaan finales…

Het was uiteindelijk CARIM: Met Hart en Ziel die er in de sloepcategorie met de prijs vandoor ging, hoewel de tegenstand van de combinatie Lions Eijsden-Mergelland/Maastro Clinic het spannend maakte! Bij het dames-ervarenveld versloeg BenVitaal in 2’15” nipt de Hotel Management School. Bij de heren onervaren won Team FHML de finale van APG in een zeer snelle tijd van 2’09”. Deze finale werd tussen vier boten in twee etappes geroeid, aangezien bij de voorrondes de Provincie Limburg en VodafoneZiggo precies dezelfde derde tussentijd over twee snelste races hadden neergezet. Bij het heren ervaren veld won de voorzittersboot van de verschillende Watersportverenigingen afgetekend van de sterke heren van Vebego Rowing Services in een tijd van 2’05”. De voorzitters hadden in de voorrondes met 2’03” ook de dagtijd neergezet. Alle uitslagen zijn hier na te lezen en met de foto’s kan ieder extra nagenieten van deze mooie dag.

Prominentenroeien kiest traditiegetrouw een maatschappelijk lokaal goed doel. Dit jaar konden we een cheque van € 750,- aan Maas Cleanup overhandigen, die door Toos Hofstede van de stuurgroep met veel dank in ontvangst genomen werd. Ons mooie roeiwater verdient deze aandacht voor een duurzame en schone Maas in de toekomst! De organisatie kijkt terug op een heerlijk relaxed event dat met en door samenwerking vele MWC-leden succesvol is verlopen. Chapeau aan een ieder die aan dit succes heeft bijgedragen waar het bestuur hen zeer dankbaar voor is.

Namens het Prominententeam, Sandra Adriaansens en Joost van den Akker

Bekijk hier alle team en sfeerfoto's, en nu ook met foto's van de prijsuitreiking.  Foto credits: Laurens Bouvrie.

2s8a2530Tot volgend jaar!.