De historie van de Mosselavond

Geplaatst op 17-12-2025  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Rene bemelmans

De mosselavond van MWC  ... is een reeds 40 jaar lang terugkerend eetfestijn. 

Waar eerst het bestuur onder voorzitterschap van Rob van Voorden en verder, Lucie Servais, Jo Baade, Mart Nafzger, Eugène Hupkens, Paul Daenen en met vochtige verzorging door Ferdy, de bootsman met volle dienbladen Peket' jes midden tachtiger jaren de start voor deze traditie gaf, werd later in het begin van het eerste decennium de kookgroep, een initiatief van Peter Hardy en René de Beer, onder leiding van Frans Schreurs gevraagd, als tegenprestatie voor het gebruik van de keuken voor die kooklessen, nu de mosselavond te verzorgen. En ook dat werden heel gezellige middagen (voorbereidingen).

Naast de drie hiervoor genoemden waren verder John Mcquire, Herman Bijkerk, John Heusschen en René Bemelmans lid van die kookclub.

Nu een goede 20 jaar later zorgen Jeroen Vegter, Moniqie Rosier, Hilde Bruning, Jack Post, Maarten Christiaans, Marc Theunissen en René Bemelmans dat de traditie blijft bestaan.

En meer recentelijk, in de Coronaperiode, leverden wij de mosselen panklaar aan op de club om jullie thuis de traditie op een alternatieve manier te laten voort zetten.

Op 6 februari hopen we jullie, de liefhebbers, weer te begroeten, de details m.b.t kosten en inschrijving volgen in januari.

Tot daan en " Ne zaolige Keersemes en e gezoond 2026 mer geliek d'raon vasgeplak.

René Bemelmans

mosselen-eten